De 5 meest gestelde vragen over de Vlaamse renovatiepremie in 2022

De Vlaamse regering heeft een nieuwe premie voor renovatieprojecten aangekondigd. Deze renovatiepremie, ook wel de “Vlaamse Renovatiepremie” genoemd, is bedoeld om eigenaars van woningen te helpen bij de kosten van verbouwing en renovatie.

Met deze premie hopen de Vlaamse autoriteiten het energieverbruik in woningen te verminderen en zo de milieu-impact van woningen te verminderen. De premie bestaat uit twee delen: een subsidie voor energiebesparende maatregelen en een subsidie voor algemene verbouwingswerken.

Om in aanmerking te komen voor de premie moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Allereerst moet je woning minstens 25 jaar oud zijn. Daarnaast moet je minstens €5000 besteden aan energiebesparende maatregelen en minstens €2500 aan algemene verbouwingswerken. Ook moet je bewijzen dat je alle werkzaamheden die met de renovatie gepaard gaan, laat uitvoeren door erkende installateurs of bouwers.

De hoogte van de premies varieert afhankelijk van het type werk dat wordt uitgevoerd en kan oplopen tot €3000 per woning. Om meer informatie over de premies te verkrijgen, kun je contact opnemen met het Agentschap Innoveren & Ondernemen of bezoek hun website.

De 5 meest gestelde vragen over de renovatiepremie

  1. Welke premies in 2022?
  2. Heb ik recht op een premie?
  3. Hoeveel bedraagt de renovatiepremie?
  4. Wat komt in aanmerking voor renovatiepremie?
  5. Hoe de nieuwe Vlaamse renovatiepremie aanvragen?

Welke premies in 2022?

In 2022 zijn er verschillende premies beschikbaar. De meest voorkomende premies zijn:

– Kinderbijslag;

– Zorgtoeslag;

– Huurtoeslag;

– Ouderenkorting;

– Klimaatpremie;

– Energiepremie;

– Scootmobielpremie;

– Opleidingspremie;

– Starterskorting.

Heb ik recht op een premie?

Het hangt af van welke premie je bedoelt. In Nederland kunnen mensen in aanmerking komen voor verschillende soorten premies, zoals een kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag of huurtoeslag. Om te weten of je in aanmerking komt voor een bepaalde premie, moet je contact opnemen met de instantie die de premie verstrekt.

Hoeveel bedraagt de renovatiepremie?

De renovatiepremie hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatiewerken, de plaats waar het huis zich bevindt en of er een aanvraag is ingediend bij een overheidsinstantie. Er is geen standaardbedrag voor de renovatiepremie.

Wat komt in aanmerking voor renovatiepremie?

Renovatiepremies kunnen worden toegekend voor verschillende soorten werkzaamheden aan woningen. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen van ramen, het isoleren van muren en plafonds, het vervangen van verouderde elektrische installaties, het aanleggen van energiebesparende technologieën zoals zonnepanelen, het vervangen van oude cv-ketels, het verbeteren van de gevelisolatie en het uitvoeren van schilderwerk. Ook bepaalde aanpassingen die nodig zijn om een woning toegankelijk te maken voor mensen met een handicap komen in aanmerking voor een renovatiepremie.

Hoe de nieuwe Vlaamse renovatiepremie aanvragen?

Om de nieuwe Vlaamse renovatiepremie aan te vragen, moet je eerst contact opnemen met je gemeente. Je gemeente kan je vertellen of je in aanmerking komt voor de premie en wat de voorwaarden zijn. Daarna kan je de online premiedossier aanmaken via het platform van Agentschap Innoveren & Ondernemen. Je moet hierbij informatie verstrekken over jouw project, zoals de kostprijs, het type werken en de duur van het project. Na goedkeuring door je gemeente kan je het premiedossier indienen bij Agentschap Innoveren & Ondernemen. Als alles correct is ingevuld, ontvang je binnen enkele weken een beslissing over jouw aanvraag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.