De prijs van een gevelrenovatie: wat zijn de kosten?

Een gevelrenovatie kan een flinke investering zijn, maar het kan ook veel voordelen opleveren. Niet alleen zorgt een gerenoveerde gevel voor een frisse uitstraling van uw woning, het kan ook bijdragen aan een betere isolatie en daarmee besparing op uw energierekening. Maar wat is nu eigenlijk de prijs van een gevelrenovatie?

De prijs van een gevelrenovatie is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is de grootte van de gevel bepalend voor de kosten. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de prijs zal zijn. Daarnaast spelen ook de staat van de gevel en het materiaal dat gebruikt wordt een rol in de uiteindelijke kosten.

Een gevelrenovatie kan bestaan uit verschillende werkzaamheden, zoals het herstellen van scheuren en barsten in het metselwerk, het vervangen van beschadigde stenen of voegen en het reinigen van de gevel. Ook kan er gekozen worden voor extra isolatie of het plaatsen van nieuwe ramen en deuren.

Gemiddeld genomen kost een gevelrenovatie tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Dit is echter slechts een indicatie, omdat er dus veel factoren meespelen in de uiteindelijke prijsbepaling.

Het is dan ook verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende renovatiebedrijven. Zo kunt u goed vergelijken welke werkzaamheden zij aanbieden en tegen welke prijs. Let hierbij niet alleen op de totaalprijs, maar ook op eventuele garanties en kwaliteitseisen die worden gesteld.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar eventuele subsidies of premies die beschikbaar zijn voor gevelrenovaties. Zo kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een premie van uw gemeente of provincie als u kiest voor extra isolatie.

Kortom, een gevelrenovatie kan zeker bijdragen aan meer comfort én waardevermeerdering van uw woning. Maar laat u goed informeren over alle mogelijkheden én kosten voordat u besluit tot renovatie over te gaan!

De 8 meest gestelde vragen over de prijs van gevelrenovatie.

 1. Wat kost het om mijn gevel te laten renoveren?
 2. Hoeveel kost het per vierkante meter om een gevel te renoveren?
 3. Welke factoren bepalen de prijs van een gevelrenovatie?
 4. Kan ik besparen op de kosten van een gevelrenovatie door zelf werkzaamheden uit te voeren?
 5. Zijn er subsidies beschikbaar voor gevelrenovaties en hoe kan ik deze aanvragen?
 6. Is het mogelijk om de kosten van een gevelrenovatie af te trekken van de belastingen?
 7. Wordt er bij de prijsopgave rekening gehouden met extra isolatiemogelijkheden voor mijn woning?
 8. Hoe kan ik offertes vergelijken en waar moet ik op letten bij het kiezen van een renovatiebedrijf?

Wat kost het om mijn gevel te laten renoveren?

De kosten voor het renoveren van uw gevel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, de staat van de gevel en het gewenste resultaat. Gemiddeld genomen liggen de kosten tussen de €50 en €150 per vierkante meter.

Als uw gevel alleen gereinigd hoeft te worden, dan kunt u rekening houden met een prijs tussen €8 en €15 per vierkante meter. Als er echter ook scheuren of barsten hersteld moeten worden of er moeten stenen vervangen worden, dan zal de prijs hoger liggen. Hetzelfde geldt als u extra isolatie wilt laten plaatsen of nieuwe ramen en deuren wilt laten installeren.

Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende renovatiebedrijven. Zo kunt u goed vergelijken welke werkzaamheden zij aanbieden en tegen welke prijs. Let hierbij niet alleen op de totaalprijs, maar ook op eventuele garanties en kwaliteitseisen die worden gesteld.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar eventuele subsidies of premies die beschikbaar zijn voor gevelrenovaties. Zo kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een premie van uw gemeente of provincie als u kiest voor extra isolatie.

Kortom, het is lastig om een exacte prijs te noemen voor het renoveren van uw gevel, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Het is daarom verstandig om offertes op te vragen bij verschillende renovatiebedrijven om zo een goed beeld te krijgen van de kosten.

Hoeveel kost het per vierkante meter om een gevel te renoveren?

De kosten voor het renoveren van een gevel kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, de staat waarin deze verkeert en het materiaal dat gebruikt wordt. Over het algemeen ligt de prijs voor een gevelrenovatie tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Dit is echter slechts een indicatie en kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is daarom verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende renovatiebedrijven en deze goed te vergelijken voordat u een beslissing maakt. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken op basis van prijs, kwaliteit en garanties.

Welke factoren bepalen de prijs van een gevelrenovatie?

De prijs van een gevelrenovatie wordt bepaald door verschillende factoren. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste factoren die invloed hebben op de kosten van een gevelrenovatie:

 1. Grootte van de gevel: De oppervlakte van de te renoveren gevel is de belangrijkste factor die de prijs bepaalt. Hoe groter de gevel, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 2. Staat van de gevel: De staat van uw huidige gevel is ook bepalend voor de prijs. Als er veel schade of gebreken zijn, zal dit meer werk en materiaal vereisen en dus hogere kosten met zich meebrengen.
 3. Materiaalkeuze: Het materiaal dat gebruikt wordt voor de renovatie kan ook invloed hebben op de prijs. Sommige materialen zijn duurder dan andere.
 4. Type werkzaamheden: De werkzaamheden die worden uitgevoerd tijdens de renovatie kunnen ook invloed hebben op de prijs. Bijvoorbeeld het vervangen van beschadigde stenen of voegen is goedkoper dan het plaatsen van extra isolatie.
 5. Bereikbaarheid: Als uw woning moeilijk bereikbaar is, kan dit extra kosten met zich meebrengen voor het plaatsen van steigers en andere hulpmiddelen.
 6. Extra wensen: Als u extra wensen heeft, zoals het plaatsen van nieuwe ramen of het vervangen van dakgoten, zullen deze kosten ook worden meegenomen in de totaalprijs.

Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende renovatiebedrijven en goed te kijken naar wat er allemaal inbegrepen is in deze offertes om zo een weloverwogen keuze te maken voor uw gevelrenovatie-project.

Kan ik besparen op de kosten van een gevelrenovatie door zelf werkzaamheden uit te voeren?

Het is mogelijk om zelf werkzaamheden uit te voeren bij een gevelrenovatie en daarmee kosten te besparen. Echter, het is belangrijk om hierbij wel rekening te houden met een aantal zaken.

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke werkzaamheden u zelf kunt uitvoeren en welke werkzaamheden u beter aan een professional kunt overlaten. Het vervangen van beschadigde stenen of voegen kan bijvoorbeeld een relatief eenvoudige klus zijn die u zelf kunt uitvoeren, terwijl het reinigen van de gevel of het plaatsen van isolatiemateriaal vaak beter aan een professional overgelaten kan worden.

Ten tweede is het belangrijk om te weten dat er vaak specifiek gereedschap nodig is voor bepaalde werkzaamheden. Dit gereedschap kan soms duur zijn om aan te schaffen, waardoor de besparing op de kosten minder groot wordt.

Ten derde is de kwaliteit van het werk dat u zelf uitvoert van groot belang. Wanneer u niet voldoende ervaring heeft met bepaalde werkzaamheden, kan dit leiden tot fouten en onvolkomenheden in het resultaat. Dit kan op langere termijn juist voor extra kosten zorgen, omdat deze fouten dan alsnog hersteld moeten worden.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat sommige verzekeraars geen schade vergoeden wanneer er bij de renovatie werkzaamheden zijn uitgevoerd door uzelf of door niet-gecertificeerde bedrijven.

Kortom, het zelf uitvoeren van werkzaamheden bij een gevelrenovatie kan kosten besparen, maar het is belangrijk om hierbij goed na te denken over welke werkzaamheden u zelf kunt uitvoeren en welke beter aan een professional overgelaten kunnen worden. Daarnaast moet u rekening houden met specifiek gereedschap, kwaliteit van het eindresultaat en eventuele verzekeringstechnische aspecten.

Zijn er subsidies beschikbaar voor gevelrenovaties en hoe kan ik deze aanvragen?

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor gevelrenovaties. Het kan de moeite waard zijn om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn in uw regio of gemeente, omdat dit kan helpen om de kosten van de renovatie te verlagen.

In Vlaanderen zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor gevelrenovaties. Zo is er bijvoorbeeld de Vlaamse renovatiepremie, waarbij u een subsidie kunt krijgen voor het renoveren van uw gevel. Deze premie is bedoeld voor eigenaars die hun woning willen renoveren en minstens 30 jaar oud is. De premie kan oplopen tot €

 1. 000, afhankelijk van uw inkomen en gezinssituatie.

Daarnaast is er ook de Vlaamse verbeteringspremie, waarbij u een subsidie kunt krijgen voor het verbeteren van uw woning. Hieronder vallen ook gevelrenovaties, zoals het herstellen of vervangen van voegen of het reinigen van de gevel.

Ook sommige steden en gemeenten bieden subsidies aan voor gevelrenovaties. Zo kunt u bijvoorbeeld in Gent terecht bij de Stad Gent Renoveert premie of in Antwerpen bij de renovatiepremie van Wonen Antwerpen.

Om deze subsidies aan te vragen moet u meestal een aanvraagformulier invullen en opsturen naar de betreffende instantie. Het is belangrijk om alle benodigde documenten mee te sturen en te voldoen aan alle voorwaarden die gesteld worden.

Het aanvragen van subsidies kan soms ingewikkeld zijn, dus het kan verstandig zijn om hulp te vragen bij een specialist op dit gebied of bij uw gemeente. Zij kunnen u helpen met het vinden van alle informatie die u nodig heeft en kunnen u begeleiden bij het invullen van het aanvraagformulier.

Kortom, er zijn zeker subsidies beschikbaar voor gevelrenovaties in Vlaanderen. Door goed onderzoek te doen en alle benodigde documenten in te dienen kunt u mogelijk flink besparen op de kosten van uw renovatieproject!

Is het mogelijk om de kosten van een gevelrenovatie af te trekken van de belastingen?

Het is mogelijk om de kosten van een gevelrenovatie af te trekken van de belastingen onder bepaalde voorwaarden. In België kunt u in sommige gevallen gebruik maken van de renovatiepremie of de vermindering van onroerende voorheffing.

De renovatiepremie is een premie die wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en is bedoeld voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Deze premie kan worden aangevraagd voor verschillende renovatiewerken, waaronder ook gevelrenovaties. De premie bedraagt maximaal €

 1. 000 en wordt berekend op basis van uw inkomen en gezinssituatie.

Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor een vermindering van onroerende voorheffing als u energiebesparende maatregelen neemt aan uw woning, zoals het plaatsen van extra isolatie of het vervangen van oude ramen en deuren. Ook gevelrenovaties kunnen hieronder vallen, mits deze gepaard gaan met extra isolatiemaatregelen.

Let wel op: niet alle gevelrenovaties komen in aanmerking voor deze premies of verminderingen. Het is daarom belangrijk om goed te informeren bij de Vlaamse overheid welke werkzaamheden precies in aanmerking komen en onder welke voorwaarden.

Bovendien geldt er vaak een maximumbedrag dat afgetrokken kan worden van de belastingen, dus het is belangrijk om dit goed uit te zoeken voordat u besluit tot renovatie over te gaan.

Kortom, het is mogelijk om kosten van een gevelrenovatie af te trekken van de belastingen onder bepaalde voorwaarden. Informeer goed bij de Vlaamse overheid welke maatregelen precies in aanmerking komen en hoeveel u kunt aftrekken voordat u besluit tot renovatie over te gaan.

Wordt er bij de prijsopgave rekening gehouden met extra isolatiemogelijkheden voor mijn woning?

Bij een gevelrenovatie kan er zeker rekening worden gehouden met extra isolatiemogelijkheden voor uw woning. Het is namelijk mogelijk om tijdens de renovatie extra isolatiemateriaal aan te brengen, waardoor u kunt besparen op uw energierekening en uw woning beter beschermd wordt tegen kou en vocht.

Wanneer u offertes opvraagt bij verschillende renovatiebedrijven, kunt u aangeven dat u interesse heeft in extra isolatie. De bedrijven kunnen dan een prijsopgave maken waarin ook de kosten voor het aanbrengen van extra isolatiemateriaal zijn meegenomen.

Daarnaast is het goed om te weten dat er verschillende subsidies en premies beschikbaar zijn voor het plaatsen van extra isolatie. Zo kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een premie van uw gemeente of provincie als u kiest voor gevelisolatie. Ook zijn er landelijke subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Het is dus zeker de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden voor extra isolatie tijdens een gevelrenovatie. Hiermee investeert u niet alleen in een mooie uitstraling van uw woning, maar ook in meer comfort en lagere energiekosten op de lange termijn.

Hoe kan ik offertes vergelijken en waar moet ik op letten bij het kiezen van een renovatiebedrijf?

Het vergelijken van offertes is een belangrijke stap bij het kiezen van een renovatiebedrijf. Hieronder vindt u enkele tips om de offertes te vergelijken en waar u op moet letten bij het kiezen van een renovatiebedrijf.

Vergelijk de totaalprijs

De totaalprijs is natuurlijk belangrijk, maar let erop dat u appels met appels vergelijkt. Zijn alle werkzaamheden inbegrepen in de prijs? Worden er extra kosten gerekend voor materialen of transport? Zijn de BTW en eventuele andere belastingen inbegrepen?

Bekijk de gebruikte materialen

Kijk goed naar welke materialen worden gebruikt en of deze voldoen aan uw wensen en eisen. Zijn dit bijvoorbeeld duurzame materialen die lang meegaan? En zijn deze materialen ook geschikt voor uw woning?

Let op garanties

Vraag altijd naar de garanties die het renovatiebedrijf biedt op de werkzaamheden en gebruikte materialen. Dit kan variëren van een garantie op het werk zelf tot een garantie op bepaalde onderdelen.

Controleer referenties

Vraag om referenties van eerdere klanten en controleer deze zorgvuldig. Zo krijgt u een beter beeld van de kwaliteit van het werk en de service van het bedrijf.

Kijk naar ervaring

Kies voor een bedrijf met ervaring in het type renovatiewerk dat u nodig heeft. Zo weet u zeker dat zij weten waar ze mee bezig zijn.

Let op communicatie

Let ook op hoe het contact met het bedrijf verloopt tijdens het offerteproces, zoals hoe snel ze reageren op uw vragen of verzoeken om aanpassingen in de offerte.

Vraag om details

Vraag om meer details over wat er precies wordt gedaan tijdens de renovatie, hoe lang dit zal duren, wie er verantwoordelijk is voor wat, etc.

Door deze tips te volgen kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen bij het kiezen van een renovatiebedrijf en voorkomt u onverwachte kosten of problemen achteraf!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.